Blog Tools
Edit your Blog
Build a Blog
View Profile
« September 2023 »
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
You are not logged in. Log in
Entries by Topic
All topics  «
Puffin - weblog Ruud F. Witte (c) 2003 - 2008
Friday, 14 May 2004
Nieuwe weblog
Het is definitief: een nieuwe weblog. Oudere bijdragen blijven via deze weblog (voorlopig) nog leesbaar (maar dan heb je dus wel die hoogst irritante popups en sidebar).
Voor de nieuwe weblog Puffin, klik op deze knop

TRIPOD SUCKS!!!!


Posted by rfwgouda at 6:55 PM MEST
Updated: Monday, 21 January 2008 4:31 PM CET
Post Comment | Permalink
Wednesday, 12 May 2004
Verplaatsing weblog

Zoals je merkt is Tripod een weinig klantvriendelijke (sic!) provider voor weblogs (ook voor websites trouwens). Eerst de popups en nu de sidebars. Tripod is niet van plan die hoogst irritante toevoegingen te verwijderen (,,U krijgt onze service gratis en moet niet zeuren!") en dus heb ik besloten Tripod te verlaten. Mijn nieuwe plek is hier. De ruimte is genereus beschikbaar gesteld door Martijn
Als je vergeet nieuwe adres bij je favorieten te zetten, geen nood. Op deze Tripodweblog blijft een verwijzing/link staan naar het juiste adres.


Posted by rfwgouda at 10:25 AM MEST
Updated: Tuesday, 15 August 2006 10:36 AM MEST
Post Comment | Permalink
Wednesday, 21 April 2004
Randstad Jazz Festival
De lokale omroep heeft niet echt mijn interesse, maar soms zijn er uitzendingen met leuke filmpjes uit de oude doos. De doos van deze week is uit het midden van de jaren tachtig. Een van de opnamen is van het Randstad Jazz Festival hier in Gouda. Zelf ben ik ruim 10 jaar betrokken geweest bij het festival (eerst als samensteller van het programmaboekje, later ook als bestuurslid). De beelden op tv roepen warme herinneringen op.
Te zien is onder andere het trio Pim Jacobs (Pim op vleugel, zijn broer Ruud op bas en Peter Ypma op drums). Hij speelt samen met Louis van Dijk (vleugel) en Toots Thielemans (mondharmonica) en Rita Reys zorgt voor de zang. Maar er zijn ook opnamen met een -toen nog- heel jonge Bernard Berkhout (klarinet) en Bert Boere (trombone)
Ik zie goede vrienden terug, zoals voorzitter E. van D. En ik denk terug aan die fijne, eerste weekeinden van september als het feestje daar was. Leuk om met een aantal mensen een feestje voor tienduizenden Gouwenaars en streekgenoten te organiseren. Op de dagen was het pret met mijn familie (broer B. bij de toegangscontrole, schoonzus N. bij de kaartverkoop bij die prachtige Ronde Spiegeltent op de Markt, neefjes D. en E. die helpen bij het rondbrengen van drank voor orkesten bij andere podia) en natuurlijk het beschikbaar stellen van mijn huis als kleedruimte voor de `volle' Engelse jazzzangeres Beryl Bryden. Ze was bijzonder, want als zij optrad, zat de Spiegeltent vol met jongeren. Een zangeres van ergens in de 60, muziek uit lang vervlogen tijden en dan toch zoveel jeugd aanspreken. Heel bijzonder.
Het is jammer dat die jazztijd voorbij is. Maar aan alles komt een eind. Herinnering is dan het enige dat rest.
Reageren? Klik op 'post your comment' rechtsonder dit bericht en na je bericht te hebben ingetikt op 'continue' en uiteindelijk op 'post comment'. Als je niet tot die laatste stap doorgaat, wordt bericht niet verzonden!

Beryl Bryden en haar grootste fan (en schoenendrager) in Gouda, tijdens het Randstad Jazz Festival

Posted by rfwgouda at 6:53 PM MEST
Updated: Wednesday, 21 April 2004 9:11 PM MEST
Post Comment | View Comments (1) | Permalink
Sunday, 28 March 2004
The Boat Race
Zo, Oxford is dit jaar tweede geworden in The Boat Race. Ach, there's allways next year... En, wat er ook gebeurt, ik blijf fan van de dark blue's

Posted by rfwgouda at 9:20 PM CET
Updated: Sunday, 28 March 2004 9:21 PM CET
Post Comment | View Comments (2) | Permalink
Sunday, 29 February 2004
jan van genten en papegaaiduikers
Vanavond weer een prachtige aflevering gezien van Bill Oddie's Best of British, dit keer onder andere over St. Kilda. Hij ging er heen om de jan van gent (Sula bassana) te bestuderen. Het deed me terugverlangen naar begin jaren negentig van de vorige eeuw, toen ik er zelf voor een werkvakantie heen ging. St.Kilda is een archipel, ten westen van de Buiten Hebriden (Schotse noordwestkust). Oddie deed er 4 dagen per boot over (in plaats van een), ik twee. En ik ben er nog trots op dat ik als enige van de groep van 12 niet zeeziek werd. Sterker nog, 's morgens at ik op de wildschommelende boot met graagte mijn grote portie bacon and eggs. De medepassagiers vertrokken bii het zien er van met groene gezichten richting dek...
Anyway. St. Kilda is onbewoond (of een mini-legerpost na die tevens zorgt voor elektriciteit, warm water en de pub Puff Inn...) en bood na gedane arbeid ('s ochtends) alle ruimte voor de meest fantastische wandelingen en tripjes per zodiac naar Soay en Dun. Behalve de vele jan van genten zijn er ook honderden papegaaiduikers (puffins). Daarmee is voor wie het nog niet wist direct verklaard waarom deze weblog puffin heet en waarom die clowneske watervogel ook mijn briefpapier en e-mail siert.
Over papegaiduikers gesproken: de eerder op deze weblog genoemde aflevering over deze beestjes in het programma Wild Scotland wordt nu uitgezonden op zondag 7 maart, 18.30 - 18.40 uur op BBC 2.
Cameraman and presenter Gordon Buchanan takes us on a tour of breathtaking scenery and picturesque places in search of Scottish wildlife. In the first episode, Gordon leaves his home town of Tobermory on the Island of Mull to explore some neighbouring islands - Lunga, Staffa and Coll. Puffins and Seals are the highlight of this film, but on the way he visits spectacular Fingals Cave. Kijken dus!

Een van de huisjes aan `the street' op Hirta, het hoofdeiland van St. Kilda  ? Ruud F. WittePosted by rfwgouda at 7:23 PM CET
Updated: Tuesday, 2 March 2004 2:46 PM CET
Post Comment | Permalink
Winter op Skye
Ik houd niet van wintersport. Geef mij de warme kachel (of open haard, met whiskybar) maar. Maar zoals de cuillins op Skye er vandaag uitzagen, zou ik het toch wel graag eens willen zien. Ik ken het alleen maar met regen en zon en minimaal plus 10 graden Celsius...

Cuilins, Skye (met links Marsko) op 29 februari 2004

Posted by rfwgouda at 6:00 PM CET
Updated: Sunday, 29 February 2004 6:09 PM CET
Post Comment | Permalink
Tuesday, 24 February 2004
Ski?n
En ik maar zeggen dat ik niet van ski?n (of eigenlijk: wintersport) houd, kom ik thuis ineens deze foto uit 1993 tegen...

Gevonden ski in Glencoe  ? Gerard Passchier

Posted by rfwgouda at 8:20 AM CET
Updated: Tuesday, 24 February 2004 8:42 AM CET
Post Comment | Permalink
Monday, 16 February 2004
Papegaaiduikers
Geen groot nieuws, maar op een weblog die de naam Puffin (papegaaiduiker) dragt, maar de nieuwste aanwinst in mijn verzameling niet ontbreken (dank aan de gevers, mijn goede vrienden van de familie L.)

v.l.n.r.: mok, spaarpot, eierdopje  ? Ruud F. Witte  2003

Posted by rfwgouda at 7:48 PM CET
Updated: Wednesday, 18 February 2004 4:56 PM CET
Post Comment | Permalink
Saturday, 7 February 2004
Engelse kranten
Al geruime tijd heb ik op mijn website (onder deel media) een tekst staan over Britse kranten en door wie ze worden gelezen. Tot vanavond had ik geen idee waar het vandaan kwam, maar werd het mysterie onderwacht opgelost. In de serie Britain's Best Sitcom (BBC2) kwam het gedeelte echter naar voren op de vraag of de minister de `mediakaart' wel doorheeft. Hij lepelt dan de onderstaande tekst op, met de laatste (The Sun) uitgesproken door zijn secretaris.
THE TIMES
wordt gelezen door de mensen die het land runnen;
THE DAILY MIRROR
wordt gelezen door de mensen die denken dat ze het land runnen;
THE GUARDIAN
wordt gelezen door de mensen die denken dat zij het land zouden moeten runnen;
THE MORNING STAR
wordt gelezen door de mensen die vinden dat het land door een ander land zou moeten worden gerund;
THE DAILY EXPRESS
wordt gelezen door de echtgenotes van de mensen die het land runnen;
THE DAILY MAIL
wordt gelezen door de mensen die vinden dat het land gerund moet worden zoals vroeger;
THE DAILY TELEGRAPH
wordt gelezen door de mensen die denken dat het land nog zo wordt gerund als vroeger;
THE FINANCIAL TIMES
wordt gelezen door de mensen die het land bezitten;
THE SUN
wordt gelezen door de mensen die het aan hun reet zal roesten wie het land runt ... als ze maar grote tieten heeft.

Posted by rfwgouda at 9:37 PM CET
Updated: Monday, 9 February 2004 5:35 PM CET
Post Comment | Permalink
Tuesday, 3 February 2004
Bombarie om een blote borst
Het hoeft geen betoog dat de Amerikanen een beetje (sic!) wereldvreemd zijn. Ze weten niet dat er voorbij de grote plas nog meer landen zijn, ze geloven heilig in het bestaan van Micky Mouse, zoals kinderen bij ons in Sinterklaas en ze kijken graag naar blote borsten om er vervolgens schande van te spreken dat er een blote borst te zien was. Het doet me een beetje denken aan dat mopje over die Zeeuwse boer die er schande van sprak dat er elke dag in de zomer naakt gerecre?erd werd op het strand bij zijn dorp. ,,Hoe weet u dat?", werd hem gevraagd. ,,Om dat ik elke dag ga kijken", zei het boertje.
Naar het in scene gezette incident rond de blote borst van Janet Jackson tijdens de Super Bowl (afgelopen weekeinde) die wereldwijd op de treurbuis was te zien, wordt een officieel onderzoek ingesteld door de Amerikaanse mediawaakhond FCC. Voorzitter M. Powell zegt: ,,I am outraged at what I saw during the halftime show of the Super Bowl. Like millions of Americans, my family and I gathered around the television for a celebration. Instead, that celebration was tainted by a classless, crass and deplorable stunt. Our nation's children, parents and citizens deserve better. I have instructed the Commission to open an immediate investigation into last night's broadcast. Our investigation will be thorough and swift."
Kom op, zeg, is er niks belangrijkers te doen in jullie nepland?

de tiet. Maken ze zich hier nou zo druk over? Nee, dan dat hoofd!


Posted by rfwgouda at 12:00 PM CET
Updated: Wednesday, 4 February 2004 5:07 PM CET
Post Comment | Permalink

Newer | Latest | Older